Over 't Mays Kwartierke

Heden
Wij zijn een hechte club met heel veel verschillende persoonlijkheden en juist dát maakt het zo leuk! Zo’n beetje elke woensdag repeteren wij in De Amerhal, waar wij ook het na-borrelen zeker niet vergeten. Gewoonweg muziek maken en hieraan verschrikkelijk veel lol beleven! In 2013 hebben wij ’t Mays Blaosfestijn geïntroduceerd. Dit was een enorm succes en is daarom een jaarlijks terugkerend festijn! Maar ook onze stille leden moeten we zeker niet vergeten: Zij zijn de kersen op de taart, zonder hen is het feest niet compleet!

Het Derde Lustrum
Het 15 jarig bestaan in 2012 hebben we gevierd met wederom een supergezellig kapellenfestival. Dit keer in ’t Hart van Made, wat op dat moment onze thuishaven was. Alle Mayse kapellen waren gelukkig weer van de partij, maar ook Wor dút verschil en Wanouwir waren erbij!

Het Tweede Lustrum
Ons 2e lustrum (10 jarig bestaan) in 2007 hebben we gevierd in Partycentrum 't Trefpunt. Het was een leuke avond waarbij veel oud-leden aanwezig waren en veel herinneringen zijn opgehaald. De avond begon met een kappellen festival waaraan alle Mayse kapellen mee deden. Hierna werd de avond afgesloten door een coverband die tot de laat in de avond bleef spelen.

Het Eerste Lustrum
In 2002 hebben wij ons eerste Lustrum gevierd. Deze gebeurtenis vond plaats in 't Hof van Holland. Hier hebben wij een geweldig kapellenfestival georganiseerd met als deelnemers De Kakkofonen, ‘t Harmonieke, Vals Alarm, Deurzwammer en De Bloaskaffers aanwezig. Het jaar 2002 had sowieso al een speciaal tintje voor ons omdat we dit jaar de winnaars waren van de Schrétstrijd, waar ieder jaar het beste carnavalsnummer van de May wordt gekozen. Met “Oos Jaas” hebben wij bij Baronie TV de 3e plaats weten te behalen.

Ergens in het jaar 1997
Christ van der Made kwam tijdens een jaarvergadering van drumfanfare Hercules nu poporkest Hercules met de vraag of er muzikanten belangstelling hadden om een bandje op te richten. Na die vergadering waren er een aantal mensen die zich gelijk bij hem meldden. Met zo’n 13 muzikanten en een vergadering vooraf zijn we aan de slag gegaan. Dat was het begin van ’t Mays Kwartierke.